Sanna, Erika och Jag

Japp här sitter vi nu i bibliotekt på Campus och skriver på våra hemtentor. Det ända man hör är tangenterna och den sporadiska uttalanden om vad tusan är det vi skriver om...

Roligast är de när vi ä'r tre stycken som ska försöka översätta den svår bok vi har som referens :)

Annars så är det soligt och fint väder ute och jag längtar bara tills att jag får gå ut...

Nej nu ska jag nog gå tillbaka till skrivandet så att jag blir färdig någon gång.

Ciao

Pluggar

Har precis sätt Fönstret mot gården, som är en av filmerna som vi ska skriva om på hemtentan, men jag vet inte riktigt hur jag ska börja.

Bra låt



Sommarlåten kanske?

Inget plugg blev de till kvällen

Hade allt inställt på att titta på Fönstret mot gården och börja skriva på frågorna kring den filmen nu i kväll men precis innan jag skulle sätta i filmen och börja kolla så ringde Jessica från jobbet och fråga om jag kunde hoppa in de sista timmarna för hon mådde inte så bra, så snäll som jag är sa att de va helt okey.
Tiden gick ändå gansk fort på jobbet och jag känner att det är ganska lungt med hemtentan, man behöver inte stressa upp sig  i onödan :)


Rolig intervju med snygge Channing Tatum



Bye bye

WOW WOW

Okey jag vill se den här filmen nu... Rupert Grints nya film Cherry Bomb ser väldigt lovande ut och kommer visas på Cannes filmfestival, vilket är väldigt kul tycker jag, där bland annat Män som hatar kvinnor också ska visas och i samma katogori som Cherry Bomb visas också I taket lyser stjärnorna.

Handling
Cherry Bomb följer tonåringarna Luke, Malachy och Michelle under en vild helg bestående av alkohol, droger, snatteri och bilstölder. Men det som börjar som en lek blir dödligt allvar när de tre upptäcker att de inte klarar av att avsluta det de har dragit igång... (från lovefilm.se)



Måste också säga att Rubert ser grymt bra ut i filmen, yummie...

Helgen

Visst var det ett tag sen jag skrev, men jag har haft så mycket att göra under veckan som gått! Men under lördagen fick jag äntligen lite Emma tid efter jobbet. Och jag spenderade lite tid i solen, inte mycket behövdes för att börja få lite färg.

Söndagen spenderades med att läsa och skriva lite, och på eftermiddagen så jobbade jag.
Solen sken hela helgen så de var lite surt att behöva jobba då solen sken som bäst, men får hoppas på att vädret fortsätter att vara bra.

Adios


Trött

Nu ska jag snart sova men kom på att ett litet inlägg om dagen som gott vore bra. Har haft seminarie om Alfred Hitchcock idag, blev även äntligen färdig med dokumentären. 

Efter att ha varit i skolan så åkte jag in till stan och shoppa lite, blev ett par metalic turkosa leggins, ett gult linne med tryck, och två kortärmade tunikor från gina. På Clas Ohlsons köpte jag något som kallas för notebook skin till datorn. Sätter in en bild i morgon på resultatet.

Sen på kvällen så gick jag, Sanna, Erika och Erikas bror Fredrik på BIG Comedy, som hade sin turnepremiär i Växjö.
Har svårt att bestämma mig för vem som var roligast, får återkomma i morgon med mitt beslut.

  

T-shirt från New Yorker, Chinos från Gina, Skor från ja du de kommer jag inte i håg.

Sorry för de kassa bilderna, ska nog köpa en ny kamera har hittat två modeler som jag skulle kunna tänka mig, men vi får väl se.

Good Night

090415

Mötet gick bra i dag och allt var frid och fröjd. Efter mötet gick jag upp till Kosta outlet och köpte en Weekend bag och en liten handväska plus ett par röda ballerina från Donna Girl, vilka var på 50% rea, bra för mig va!

  
Favvis jeansen från EastWest, linne från bomull.se och tröja från Gina

Adios

Inköp

Hittade på blogg.se första sida en länk till bracy.se och beställde därifrån Rebecca Löfblads armband, som är till förmån för bröstcancerfonden.

Beställ ett här också!!!

Nu ska jag i väg på möte men vi hörs senare.

Lön och möte

Hej hopp

I dag fick jag min lön, mkt trevligt måste jag säga, så jag har betalat lite räkningar. Ska vid 14 på möte med festivalgruppen i Film i Glasriket, ska bli kul att börja planera festivalen nu.

Kom på att jag inte har berättat så mycket om mig själv, så jag får väl ta mig i kragen och skriva ner lite :)

Namn: Emma Charlotta Albinsson

Född: Lidköpings BB den 17 november 1987

Bor: Sedan aug. 2003 i Kosta

Studier: Flytta till kosta 2003 för att läsa hantverk glas på gymnasiet, läst en bas tremin med fysik och matte på Växjö Universitet och sedan hösten 2007 pluggar jag på Kulturledarprogrammet. Läser alltså mitt andra år på KUP med inriktning Filmvetenskap (läser denna terminen Filmvetenskap B)

Hästarna: Har i hela mitt liv hållt på med trav och jag har kört ponnytrav. Efter flytten så håller jag på med hästarna när jag är hemma i Vinninga på besök. Vi har just nu två ponnytravare och fyra varmblod. Det är min lillasyster som är tränaren och hon gör jobbet bra.

Fritiden: Jag jobber extra på Konsum Kosta, där jobbar jag varje helg och lite andra strötider. Väldigt skönt att ha en extra inkomst när man studerar. När jag inte är i skolan, så umgås jag gärna med mina vänner, jobbar med Film i Glasriket och tittar mkt på film, vilket som filmstuderande är ett måste.

Framtiden: Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i framtiden men jag tror att det kommer att bli en magisterexamen i filmvetenskap i alla fall. Ska min sista termin (om ett år allstå) ha 10 veckors praktik så man vet ju aldrig om man kanske får ett jobb efter detta. 

Detta var ju en lite uppdatering om mig själv i allafall :)

Toodilooo!!

Vill se...

 





OCH DEN NYA HARRY POTTER, JAG OCH BÄSTA VÄNNEN MALIN BARA VÄNTAR... 


suck jag vill gå på bio nu !!!

090414

Skulle ju kolla på Driving Lessons  igår men det gick ju så där, filmen börja krångla efter en kvart så jag får ta och kolla på den någon annan dag. I dag har jag varit i skolan och haft lektion och kollat på Blade Runner med klassen. Filmen var så där, inte för jag vet riktigt hur man ska använda den som jämförningsmatrial till mediaestitiken osv, men de förklarar nog Anna-Sofia i morgon.

Har nu ytterst lite kvar på dokumentären, ska bara lägga till ca 30 sekunder musik och sen så är jag färdig. *finally*

           

Jeans från EastWest, linne från Monki och Bolero från H&M

See ya!!

Body of Lies och Driving Lessons

Har i dag inte gjort så mkt, har översatt det vi säger i dokumentären så att jag kan fixa det sista nu i veckan.  Har tittat på Body of Lies med Leonardo Dicaprio och Russel Crowe, filmen var sådär, jag har sett bättre spionfilmer, men helt ok var den.

Just nu sitter jag och kollar på Driving Lessons, som är en film med Rupert Grint, som kanske är mest känd som Ron i Harry Potter filmerna. Men han har gjort ett par andra filmer också som verkar vara intressanta, bland annat en film som heter Cherrybomb som kommer ut senare i år skulle jag tro.  Julie Walters som också är en av huvudrollsinnehavarna i filmen känns också igen från Harry Potter där hon spelar Rons mamma Molly.



HildestamDesign

Har precis varit inne och kikat runt på HildestamDesigns hemsida (se här) och jag gillar smyckena du kan beställa. In my heart är den perfekta presenten till antingen bästa vännen, mamma eller syrran. Även smycket In Me är jättesnyggt och jag tror att det blir en lite order från HildestamDesign framöver.

          
In my Heart                  In Me

Jag äger inte bilderna

Så jag tycker att ni ska göra som jag och gå in och beställa ett eller flera smycken :D

Hej då!

Jag och Malin

Tänkte jag skulle lägga upp en bild på mig och en bild på min bästa vän Malin från i dag. Måste säga att Malin såg alldeles strålande ut!

   

Malin hade på sig ett linne och en kjol och jag bar en klänning från Mango, älskar färgen på klänningen. 

Battle in Seattle

Ska nu slappna av och kolla på filmen Battle in Seattle med bla Channing Tatum, Charlize Theron och Michelle Rodriguez i rollerna. Filmen är gjord av Stuart Townsend.



Bye!

090412

I dag har jag varit på dop, där Shanti och Svante Dekkers son Viggo Lars Dekker döptes. Shanti är en av mina närmaste vänner och det var väldigt roligt att va med under dopet. Det var även första gången jag var i kyrkan här i Kosta och ändå har jag bott här den augusti 2003. Efteråt åkte vi hem till familjen Dekker och åt och hade de trevligt.

Som den person jag är så var jag lekledare och lekte med Alicia och spela fotboll och andra boll lekar med Nellie.



Från dopet av Viggo Lars Dekker



Malin och Jens






Jag och Agnes, Viggos kusin.




Svante och Shanti öppnar dop presenter.




Shant tillsammans med dagens huvudman, en trött Viggo.


Sayonara!

090411

I dag denna påskafton har jag jobbat mellan 8-17 och sen när jag kom hem var jag så trött att jag bestämde mig för att bara ta det lungt. Har läst lite och nu ska jag kolla på filmen Austraila med Nicole Kidman och Hugh Jackman.

Min Bästa vän Malin firar även födelsedag i dag, så hon blir hela 21 år gamal. Grattis till henne!!!

Ciao

Myskläder

I dag så fick det bli mysiga kläder att ha på sig.

                                   

Osminkad med linne från Gina, Hodie från bikbok och jeansleggins från vila.

Bye!

Matt Nathanson

I går satt jag och kollade runt på youtube och ramlade över denne man, Matt Nathanson, han är en amerikansk sing-song writer som har hållt på ett tag men detta var första gången jag lagt märktet till honom. Men jag blev direkt förälskad i hans låt Come on, Get higher så lyssna och njut.


Adios Amigos

090410

Långfredag är det i dag och jag har bara tagit det lungt under eftermiddagen, men under förmiddagen fick jag ett ryck och började städa min lägenhet.

Hej förresten, Emma heter jag och detta är inte min första blogg, men förhoppningsvis så kommer jag hålla upp mitt bloggande lite mer än vad jag gjort förut.

Ciao!

RSS 2.0